Jadłospis

Jadłospis na dzień 26.11.2018r. Śniadanie
Chleb z masłem 110g, Pasta z tuńczyka z ogórkiem kiszonym, cebulką zieloną i przyprawami 40g, Mleko z kuleczkami czekoladowymi 240g, Herbata z owoców leśnych 200g, Mandarynka.(1,7,4)
Obiad
Barszcz biały z wędliną, jajkiem i jarzynami zabielany 240g, Naleśniki zielone szpinakowe z serem twarogowym i brzoskwiniami, dżem truskawkowy 210g, Kompot z wiśni 200g. Marchewka.(1,7,9,3)
Podwieczorek
Kanapki z pieczywa mieszanego z wędliną, sałatą i pomidorem, Bawarka, Jabłko.(1,7)
Jadłospis na dzień 27.11.2018r.
Śniadanie
Chleb orkiszowy z masłem 110g, Ser żółty tarty z cebulką zieloną, rzodkiewką i kiełkami warzywnymi 40g, Kawa inka z mlekiem 240g, Herbata z rumiankowa 200g, Owoce suszone.(1,7)
Obiad
Rosół z lanym ciastem i jarzynami 240g, Pulpety z mięsa mielonego w sosie koperkowym 170g, Makaron świderki 110g, Surówka z sałaty lodowej z ziołami 50g, Kompot z czarnej porzeczki 200g.(1,3,9)
Podwieczorek
Drożdżówka z jabłkiem, Kakao z mlekiem.(1,7,3)
Jadłospis na dzień 28.11.2018r.
Śniadanie
Chleb familijny z masłem 110g, Polędwica sopocka 40g, Cebulka zielona, Pomidor, Rzodkiewka, Kawa inka z mlekiem 240g, Herbata zielona z cytryną 200g. Winogrona.(1,7)
Obiad
Zupa krem z brokuł z groszkiem ptysiowym na mięsie z jarzynami zabielany 240g, Gulasz węgierski z mięsa, jarzyn i papryki 170g, Kasza gryczana na sypko 110g, Ogórek kiszony 50g, Kompot owocowy 200g.(1,7,9,)
Podwieczorek
Budyń śmietankowy na mleku, Pomarańcza, Rogal z masłem.(1,7)
Jadłospis na dzień 29.11.2018r.
Śniadanie
Bułka żytnia z masłem 110g, Pasta z pieczarek z cebulką i żółtym serem 40g, Zupa mleczna z musli owocowym 240g, Herbata rooibos z imbirem 200g, Papryka czerwona.(1,7)
Obiad
Zupa pomidorowa na mięsie z ryżem i jarzynami zabielana 240g, Kotlet schabowy panierowany w otrębach zbożowych 70g, Ziemniaki z koperkiem 110g, Mizeria ze śmietaną, kefirem i zieloną cebulką 50g, Kompot z owoców mieszanych 200g.(1,7,9,3)
Podwieczorek
Jogurt naturalny, Andruty z dżemem, Banan.(7,1)
Jadłospis na dzień 30.11.2018r.
Śniadanie
Bułka z masłem 110g, Serek homogenizowany Pychotka , Dżem brzoskwiniowy 40g, Mleko z płatkami kukurydzianymi 240g, Herbata z cytryną 200g, Winogrona. (1,7)
Obiad
Zupa neapolitańska z mięsem drobiowym, makaronem i jarzynami zabielana 240g, Ryba panierowana 70g, Ziemniaki 110g, Surówka z kapusty kiszonej z selerem, rodzynkami i jogurtem naturalnym 50g, Kompot z owoców mieszanych 200g. (1,7,9,3,4)
Podwieczorek
Sok jabłkowo-marchewkowy świeżo tłoczony, Bułka maślana z masłem. (1,7)

Przedszkolowo.pl logo