Jadłospis

Jadłospis na dzień 24.02.2020r.
Śniadanie
Chleb z masłem 110g, Sałatka z makreli w pomidorach z ogórkiem kiszonym, cebulką zieloną i przyprawami 40g, Zupa mleczna z zacierką 240g, Herbat miętowa 200g, Mix warzyw. (1,7,3)
Obiad
Żurek z wędliną i jarzynami zabielany 240g, Naleśniki z farszem ruskim zapiekane 210g, Surówka z marchewki i jabłka 50g, Kompot z czarnej porzeczki 200g.(1,7,9,3)
Podwieczorek
Rogal z masłem i serkiem, Banan.(1,7)
Jadłospis na dzień 25.02.2020r.
Śniadanie
Chleb wójta z suszonymi pomidorami z masłem 110g, Pasta z pieczarek z cebulką zieloną i żółtym serem 40g, Zupa mleczna z musli owocowym 240g, Herbata zielona z imbirem 200g, Papryka czerwona.(1,7)
Obiad
Zupa kalafiorowa z kaszą manną i jarzynami 240g, Gulasz z mięsny 170g, Biała kasza gryczana na sypko 110g, Sałatka z kiszonego ogórka z marchewką, papryką i kukurydzą 50g, Kompot z truskawek 200g.(1,9)
Podwieczorek
Drożdżówka z jabłkiem, Kakao z mlekiem.(1,7)
Jadłospis na dzień 26.02.2020r.
Śniadanie
Chleb familijny z masłem 110g, Polędwica sopocka 40g, Sałata, Pomidor, Kiełki warzywne, Kawa inka z mlekiem 240g, Herbata z cytryną 200g, Owoce mieszane.(1,7) Obiad
Barszcz czerwony zabielany na mięsie z jarzynami 240g, Ziemniaki z cebulką 110g, Zapiekanka z makaronu z mięsem mielonym drobiowym, szpinakiem, pieczarkami z sosem beszamelowym i żółtym serem 210g, Kompot z czarnej porzeczki 200g.(1,7,9)
Podwieczorek
Jogurt owocowy, Pieczywo mieszane z masłem, Jabłko.(1,7)
Jadłospis na dzień 27.02.2020r.
Śniadanie
Bułka żytnia z masłem 110g, Pasta z awokado z jajkiem, ogórkiem, czosnkiem i przyprawami 50g, Zupa mleczna z drobnym makaronem 240g, Herbata miętowa 200g. Suszone plasterki jabłka.(1,7)
Obiad
Rosół z makaronem i jarzynami 240g, Kurczak pieczony 70g, Ziemniaki puree 110g, Surówka z białej kapusty z ogórkiem, marchewką i zieloną pietruszką 50g, Kompot wieloowocowy 200g.(1,9,3)
Podwieczorek
Bułka kajzerka z masłem, kiełbasą krakowską, ogórkiem zielonym i rzodkiewką, Jabłko, Herbata z owoców leśnych.(1,7,3)
Jadłospis na dzień 28.02.2020r.
Śniadanie
Bułka z masłem 110g, Pasta jajeczna z cebulką zieloną, ogórkiem kiszonym i przyprawami 40g, Mleko z płatkami kukurydzianymi 240g, Herbata owocowa 200g. Banan.(1,7,3)
Obiad
Zupa z fasolki szparagowej na mięsie z jarzynami zabielana 240g, Ryba panierowana w sosie greckim 170g, Ryz na sypko 110g, Kompot z owoców mieszanych 200g.(1,7,9,3)
Podwieczorek
Ciasto jogurtowe, Bawarka, Mandarynka.(1,7,3)
Przedszkolowo.pl logo